Hujung minggu di rumah, menyaksikan kerajinan saya di dapur..hehe.
Memula terpikir nak buat cucur bilis je. Lepas tu teringat ada kentang. Ting..! Idea datang! haha..
KARIPAP.
Dah lama sangat tak buat. Last dan sekali je pernah buat sendiri. Iaitu 5 tahun yang lepas.
Masa tahun pertama lepas kahwin. Itupun tak taulah apa rasenye sebab anak buah mintak buatkan.
Dia nak bawak jamuan sekolah dia. Saya langsung tak rase karipap yang saya buat masa tu..
Ntah apa la rasenye..huhu..
Ntah apa la rasenye..huhu..
Kali ni nak test powerlah.
Anak-anak pun seronok nak membuat sekali. Tak taulah apa yang dibuat. Main tonyoh je..haha.
Fattah pun nolong menyibuk. Tengoklah badan dia putih-putih. Tapi tu bukanlah tepung.
Itu calamine lotion. Sapu sebab kena chicken pox.
Jemput tengok..
Anak-anak pun seronok nak membuat sekali. Tak taulah apa yang dibuat. Main tonyoh je..haha.
Fattah pun nolong menyibuk. Tengoklah badan dia putih-putih. Tapi tu bukanlah tepung.
Itu calamine lotion. Sapu sebab kena chicken pox.
Jemput tengok..
Nampak sedapkan..? perasaAn ckit..
Saje uli tepung banyak supaya boleh buat 2 kali makan.
Maksudnye,buat pagi, dalam 20 biji karipap. Goreng..pastu adunan tepung & inti yang tak abis, simpan dalam peti sejuk. Waktu lain boleh buat lagi.
Kali kedua buat belah petang. Inti tak cukup. Jadi dapat idea ekspres. Isi sosej.
Alhamdulillah menjadi jugak. Walaupun tak sesedap mak saya buat. Tapi janji boleh telan ok la..
Lain kali nak buat lagi. Kalau boleh kuih-kuih lain pun nak try buat. =)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
silakan... =)